به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز مبادله ارز و طلای ایران، بیست و دومین جلسه حراج سکه طلای این مرکز در روز دوشنبه مورخ ۲۳ مهرماه ۱۴۰۳، برگزار میشود.
گفتنی است که زمان واریز وجه از ساعت ۱۲ روز شنبه ۲۱ مهرماه آغاز و در ساعت ۲۳ روز یکشنبه (امشب) مورخ ۲۲ مهرماه پایان مییابد و پس از اتمام این دوره زمانی، امکان پرداخت وجه و در نتیجه شرکت در حراج وجود ندارد.
بر اساس شیوه نامه نحوه برگزاری حراج سکه طلا در سامانه مرکز مبادله ارز و طلای ایران مورخ ۱۳ شهریورماه ماه ۱۴۰۲ منتشره در تارنمای رسمی ( www.ice.ir)، بیست و دومین جلسه حراج سکه طلا در روز دوشنبه ۲۳ مهرماه ۱۴۰۳، از طریق سامانه معاملات این مرکز به آدرس اینترنتی market.ice.ir برگزار میشود و دارایی موضوع حراج، تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی و بدون بسته بندی است.
حداکثر ثبت سفارش
کلیه اشخاص حقیقی با تابعیت ایرانی بالای ۱۸ سال تمام شمسی میتوانند در این حراج شرکت کنند و حداکثر حجم سفارش و خرید برای هر متقاضی مجموعاً ۵ قطعه سکه است. به نحوی که میتوان ۵ قطعه ربع سکه یا ۵ قطعه نیم سکه یا ۵ قطعه تمام سکه، و یا ترکیبی از هر سه شامل تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه باشد که جمع هر سه باهم نباید بیش از ۵ قطعه باشد.
متقاضیان توجه داشته باشند که در هر سفارش خود از انواع سکه، صرفاً میتوانند یک سفارش فعال داشته باشند؛ به این معنی که متقاضیان برای ثبت سفارش خرید هر نوع قطعه سکه، فقط یکبار میتوانند تعیین قیمت و تعیین تعداد سکه را انجام دهد.
واریز وجه
متقاضی خرید موظف است پیش از ارسال سفارش خرید در سامانه، معادل ریالی ۱۰۰ درصد ارزش سفارش خرید به انضمام کارمزد را از طریق درگاه پرداخت اینترنتی در کیف پول خود تأمین کند. وجه مذکور در کیف پول کاربر تا پایان جلسه حراج مسدود میشود.
زمان واریز وجه از ساعت ۱۲ روز شنبه ۲۱ مهرماه آغاز و در ساعت ۲۳ روز یکشنبه مورخ ۲۲ مهرماه پایان مییابد. پس از اتمام این دوره زمانی، امکان پرداخت وجه و در نتیجه شرکت در حراج وجود ندارد.
پرداخت وجه فقط با کارت شخص متقاضی امکان پذیر است و قابل توجه است که واریز وجه معاملات از طریق کارتهای هدیه، بنکارت، کارت اعتباری مرابحه و کارتهای بانکی فاقد شماره شبا ممنوع است و مسئولیت عدم استرداد وجه بر عهده شخص متقاضی است.
شروع جلسه حراج
شروع جلسه حراج رأس ساعت ۱۲ روز دوشنبه ۲۳ مهرماه است و بازه ثبت سفارش نیز از ساعت ۱۲ الی ۱۵ خواهد بود. بازه نظارت و تخصیص نیز از ساعت ۱۵ تا ۱۷ همان روز است و ساعت ۱۷ نیز نتایج حراج اعلام میشود. متقاضیان جهت اطلاع از نتیجه حراج به سامانه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران مراجعه کنند.
شیوه برگزاری حراج نیز از طریق ثبت سفارش و تخصیص بر مبنای اولویت قیمت-زمان انجام میشود.
بازگشت وجه
شایان ذکر است، وجوه باقی مانده در کیف پول تا ۴۸ ساعت روز کاری پس از جلسه حراج به شناسه بانکی (شبا) تعریف شده در حساب کاربری عودت داده میشود. متقاضیان توجه داشته باشند که جهت انجام فرایند بازگشت وجه باقی مانده در کیف پول، باید صرفاً یک شناسه بانکی (شبا) مربوط به بانک ملی ایران را در حساب کاربری خود ثبت کنند و این حساب باید متعلق به کاربر باشد.
کارمزد و هزینههای عملیاتی
کارمزد معامله معادل یک در هزار (۰,۱ درصد) ارزش معامله است.
شایان ذکر است، خریدار موظف است در هنگام دریافت سکه طلای خریداریشده از شعبه انتخاب شده در سامانه، به ازای هر قطعه سکه طلا (اعم از سکه تمام، نیم سکه و ربع سکه) مبلغ ۳۰۰ هزار ریال به عنوان هزینه تحویل به شعبه بانک عامل پرداخت کند.
در صورتی که خریدار در مهلت مشمول هزینه انبارداری (۱۴ تا ۲۱ روز کاری از زمان تخصیص سکه طلا) جهت دریافت سکه طلای خریداریشده به شعبه انتخاب شده در سامانه مراجعه کند، باید علاوه بر هزینه تحویل، به ازای هر قطعه سکه طلا (اعم از سکه تمام، نیم سکه و ربع سکه) مبلغ ۵۰۰ هزار ریال به ازای هر روز به عنوان هزینهی انبارداری به شعبه بانک عامل پرداخت کند. خریدار موظف است هزینههای عملیاتی مربوط به بانک عامل (هزینه تحویل و هزینه انبارداری) را به هنگام دریافت سکه طلای خریداریشده به بانک عامل پرداخت کند.
زمان بندی تحویل سکه
متقاضیان جهت دریافت سکه، به جدول زمانی تحویل سکه توجه داشته باشند. زمان تحویل بدون هزینه انبارداری سکه طلا از ۲ آبانماه آغاز و تا ۹ آبان ماه ادامه خواهد داشت؛ طی این دوره فقط هزینه تحویل از سوی شعب بانک عامل دریافت میشود. هزینه تحویل ۳۰ هزار تومان به ازای هر سکه برای کل دوره خواهد بود.
اشخاصی که طی بازه زمانی ۱۰ تا ۱۷ آبان ماه برای دریافت سکه اقدام کنند، علاوه بر هزینه تحویل، باید هزینه انبارداری نیز پرداخت کنند. هزینه انبارداری سکه طلا ۵۰ هزار تومان در هر روز به ازای هر سکه خواهد بود و به شعبه بانک عامل پرداخت میشود؛ این هزینه شامل روزهای تعطیل نیز خواهد بود.
در صورتی که اشخاص در بازه زمانی تحویل سکه اقدام به دریافت سکه نکنند، معامله فسخ و پس از اعلام بانک عامل وجه معامله پس از کسر کارمزد خرید و سایر هزینههای عملیاتی به کیف پول خریدار عودت داده میشود؛ در صورت انفساخ معامله به دلیل عدم مراجعه خریدار به شعبه انتخاب شده در سامانه جهت دریافت سکه طلا در مهلت مقرر، خریدار به مدت ۱۸۰ روز از ثبت هرگونه سفارش خرید در سامانه منع میشود.
خاطرنشان میشود، شرکت در حراجهای گذشته منعی برای حضور در حراج بیست و دوم ندارد و اشخاصی که در این حراج شرکت میکنند، میتوانند در حراجهای بعدی نیز حضور یابند.
گفتنی است، متقاضیان شرکت در حراجهای سکه طلای سامانه معاملات مرکز مبادله ایران، میتوانند طی ۷ روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه روز، از طریق سامانه معاملات این مرکز به آدرس اینترنتی market.ice.ir، اقدام به ثبت نام و احراز هویت کنند.
این گزارش حاکی است، از ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۲ تاکنون، ۲۱ حراج از طریق سامانه معاملات سکه طلای مرکز مبادله ایران برگزار شده است که طی این حراجها، در مجموع ۳۵۹ هزار و ۳۰۲ قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان تخصیص داده شده است. سهم ربع سکه از این حجم تخصیص ۱۹۳ هزار و ۵۵۸ قطعه، نیم سکه ۶۴ هزار و ۹۴۵ قطعه و تمام سکه ۱۰۰ هزار و ۷۹۹ قطعه است.
آیا امکان دریافت سکه طلا با وکالتنامه محضری وجود دارد؟
بله؛ سکه طلای خریداری شده به شخص خریدار یا وکیل رسمی وی، طی وکالتنامه تنظیم شده نزد دفاتر اسناد رسمی، تحویل میشود.
آیا امکان ثبت نام و خرید از خارج از کشور وجود دارد؟
خیر وجود ندارد.
آیا سکههای حراج شده مشمول مالیات میشود؟
مرکز مبادله ارز و طلای ایران هیچ مبلغی به عنوان مالیات از خریداران کسر نمیکند.
حراجهای بعدی چه زمانی اعلام میشود و شامل چه نوع سکههایی است؟
حراجهای بعدی سکه طلا مطابق شیوه نامه، دو روز کاری پیش از حراج از طریق سایت مرکز مبادله ارز و طلای ایران اعلام خواهد شد.
ضرب سکهها به صورت قالبی است یا لیزری؟
ضرب سکه به صورت قالبی انجام شده است.
متقاضیان باید چه مبلغی در کیف پول خود واریز کنند؟
متقاضیان باید با در نظر گرفتن قیمت پیشنهادی خود به علاوه هزینههای عملیاتی مربوطه و متناسب با تعداد درخواستی، اقدام به واریز وجه و شارژ کیف پول خود کنند.
آیا از متقاضیانی که برنده حراج نباشند کارمزد معاملات دریافت میشود؟
خیر؛ کارمزد معاملات صرفاً از برندگان حراج دریافت میشود.
نظر شما